Mainos
Mainos

Venäläiskone vain lähellä Viron ja Liettuan ilmatilaa

Naton hävittäjät ovat käyneet tunnistamassa venäläisen kuljetuskoneen sen lennettyä lähellä Viron ja Liettuan ilmatilaa.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin virheellisesti, että venäläinen Iljushin-kuljetuskone olisi loukannut Viron ja Liettuan ilmatilaa.

Naton hävittäjät kävivät tunnistamassa koneen, kun se kääntyi kohti Venäjälle kuuluvaa Kaliningradia Puolan ja Liettuan välissä. Välikohtaus sattui eilen.

Nato on tehnyt tänä vuonna yli kolme kertaa enemmän venäläiskoneiden tunnistuslentoja kuin viime vuonna.

Eilen Norja julkaisi videon, jossa maan ilmavoimat on havainnut ensi kertaa lännessä Venäjän uusimman hävittäjän, Sukhoi 34 -koneen.

Kone on kaksimoottorinen ja kaksipaikkainen, vierekkäin istuttava, kaksimoottorinen pitkänmatkan hävittäjä joka on tullut palveluskäyttöön tänä vuonna.

– Tämä on ensimmäinen kerta kun olemme nähneet sen pohjoisella alueella ja myös ensi kerta kun se on Venäjän pitkän matkan ydinpommittajan saattotehtävissä, kertoo Morten Haga Lunde, Norjan armeijan operatiivisen toiminnan päällikkö Bodössa.

Konehavainto tehtiin lokakuussa pohjoisen Finnmarkin rannikon ulkopuolella kun norjalaishävittäjät lähtivät yhdelle monista tunnistuslennoistaan Venäjän ilmavoimien lentäessä Norjan ilmatilaa viistäen.

Toisin kuin MTV Uutiset ensin kertoi,  kone ei ollut mallia T-50.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme