Mainos
Mainos

Venäläiskoneen turman tutkinta jatkuu

Mustanmeren yläpuolella räjähtäneen ja mereen pudonneen venäläiskoneen turman tutkinta on jatkunut kuumeisesti koko viime yön.

Yön etsinnöissä löydettiin koneen ohjaamo, mutta turman syytä ei saatu selville. Etsintöihin osallistui yön ajan seitsemän pelastusvenettä ja armeijan laivaa. Myös tutkintakomission työtä johtava Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Vladimir Rushailo saapui turmapaikalle.

Koneen pelätään pudonneen Ukrainan sotaharjoituksissa käyttämän ohjuksen harhareitin takia, mutta Ukrainan puolustusministeriö on kiistänyt väitteen. Toistaiseksi terrorismiakaan ei ole poissuljettu onnettomuuden syiden joukosta.

Tel Avivista Novosibirskiin torstaina matkalla olleessa koneessa oli 76 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Merestä on nostettu 11 menehtynyttä, mutta viranomaisten mukaan toiveita eloonjääneistä ei ole.

(STT-Reuters-Itar-Tass-AFP)

(Huomenta Suomi 05.10.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme