Mainos
Mainos

Venäläiskoneet tarkkailevat Norjan rajoja

Venäläisten tarkkailulennot ovat lisääntyneet jatkuvasti Norjan rannikon tuntumassa. Asialla ovat raskaat pommittajat, jotka eivät kuitenkaan ole loukanneet Norjan ilmatilaa.

Venäläiset jatkavat ahkeraa lentotoimintaa Norjan lähialueilla. Raskaiden venäläisten pommikoneiden lennot ovat lisääntyneet melkoisesti Norjankin rannikon tuntumassa.

Tänä vuonna varmoja tapauksia on todennettu 29 eli yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna, ja niiden lisäksi venäläiskoneista on tehty runsaasti havaintoja. Norjan ilmatilaa koneet eivät kuitenkaan ole loukanneet.

Norjan, Suomen ja Ruotsin ulkoministereille esiteltiin eilisiltana Reitanissa mm. Venäjän ilmavoimien aktiivisuutta. Ilmeistä päätellen tiedot olivat yllätyksellisiä ainakin ulkoministeri Ilkka Kanervalle ja hänen ruotsalaiselle kollegalleen Carl Bildtille. Ministerit aloittivat eilen kaksipäiväisen tapaamisensa Bodössä.

Kanerva tulkitsi lentojen lisääntymistä siten, että Venäjä haluaa osoittaa olevansa suurvalta.

Lentoja esitellyt prikaatikenraali Bryan Collins korosti, että moneen vuoteen ei ole ollut näin vilkasta lentotoimintaa. Hän muistutti, että koneet eivät vain lentele ympäriinsä. Hänen mukaansa venäläiset käyvät katsomassa, mitä Norjassa tapahtuu.

Reitanissa seurataan erittäin tiiviisti Euroopan pohjoisten merialueiden toimintaa. Esimerkiksi kaikki pohjoisilla merialueilla liikkuvat alukset ovat jatkuvassa seuruussa. Reitan onkin yksi Naton tärkeimmistä tukikohdista Euroopassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme