Mainos
Mainos

Venäläiskylässä hätätila sulavan jään takia – jääkarhujen hyökkäykset vaarantavat lasten koulumatkat

Venäjällä sijaitsevan kylän asukkaat ovat joutuneet ongelmiin jääkarhujen kanssa, kun sulava jäätikkö on siirtänyt petoeläinten reviiriä lähelle ihmisten alueita. Asiasta kertoo brittilehti Telegraph.

Wrangelinsaarella Pohjoisella jäämerellä elävät jääkarhut ovat tottuneet asumaan saarella ja saalistamaan mereltä jäältä käsin hylkeitä. Kun jäätikkö on viime aikoina paennut yhä kauemmaksi pohjoiseen, on se poistunut saarelta, ja karhut ovat joutuneet etsimään uusia ravinnon lähteitä.

Jääkarhut ovat siirtyneet syömään muun muassa rannalle ajautuneita valaiden ja mursujen ruhoja.

Ruhojen perässä siirtyvät jääkarhut uhkaavat nyt Ryrkaipy-nimistä kylää Koillis-Siperiassa. Se sijaitsee lähellä paikka, joka tunnetaan mursujen kokoontumispaikkana. Siellä kuolleet mursut ovat ajautuneet kylän rannoille, ja jääkarhut ovat seuranneet perässä, mikä on aiheuttanut kylässä hätätilan.

– Karhu rikkoi yhden talon ikkunan, kertoo alueella työskentelevä merieläin- ja jääkarhuasiantuntija Viktor Nikiforov Telegraphille.

Kylässä ollaan nyt varuillaan. Lapsia on kielletty kävelemästä kouluun ja useita julkisia tapahtumia on peruttu.

– Kun jääkarhuista tulee nälkäisempiä, ne etsivät ruokaa ahkerammin. Kun ne haistavat ruokaa ne voivat tulla ihmisten asuntoihin ja hyökätä, lähellä sijaitsevan kansallispuiston apulaisjohtaja Maria Gavrilo kertoo lehdelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme