Mainos
Mainos

Venäläisnainen pidätetty Yhdysvalloissa – epäillään vakoojaksi

29-vuotias venäläisnainen on pidätetty Yhdysvalloissa. Hänen epäilleen yrittäneen vaikuttaa Yhdysvaltojen politiikkaan. Asiasta kertoo muiden muassa Reuters.

Maria Butina pidätettiin sunnuntaina epäiltynä operoinnista korkean tason venäläisen virkamiehen kanssa. Virkamies on toiminut Venäjän keskuspankissa ja hänen kerrotaan olevan Yhdysvaltain pakotelistalla.

Oikeuden dokumenttien mukaan nainen on pyrkinyt vaikuttamaan Yhdysvaltojen politiikkaan ja soluttautua poliittisiin järjestöihin. Hän on esimerkiksi tavannut poliitikkoja ja ehdokkaita sekä osallistunut erilaisten poliittisten toimijoiden tilaisuuksiin.

Oikeuden papereiden mukaan Butinan epäillään järjestäneen illallisia Washingtonissa ja New Yorkissa ja yrittäneen kehittää suhteita yhdysvaltalaisten poliitikkojen kanssa luodakseen viestintäkanavia, joiden kautta voisi tunkeutua maan kansalliseen päätöksentekoon.

CNN:n mukaan Butina on ollut mukana venäläisessä asejärjestössä, jota yhdysvaltalainen Kansallinen kivääriyhdistys NRA tukee. Hänen epäillään yrittäneen luoda suhteita yhdistykseen. 

Butinan asianajaja on kiistänyt syytteet. Tutkintaa ei Reutersin mukaan johda Muellerin toimisto, joka käsittelee Venäjän vaikuttamista Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

Butina opiskeli yliopistossa Washingtonissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme