Mainos
Mainos

Venäläispoliitikko kuittaili brittiministerille – rinnasti Krimin Falklandinsaariin

Venäjällä on suurempi oikeus Krimin niemimaahan kuin mitä Britannialla on Falklandinsaariin, sanoo Venäjän duuman ulkoasiainkomission puheenjohtaja Aleksei Pushkov.

Pushkovin Twitter-kommentti oli vastaus Britannian ulkoministerin Philip Hammondin sunnuntaiseen kannanottoon, jossa hän piti Krimin liittämistä Venäjään räikeänä kansainvälisen oikeuden rikkomuksena.  

– Krimin liittäminen oli laiton maaliskuussa 2014 ja se on laiton myös maaliskuussa 2015. Venäjän on palautettava Krim Ukrainalle, Hammond sanoi kannanotossaan.

Argentiina on vaatinut eteläisellä Atlantilla sijaitsevia Falklandinsaaria Britannialta itselleen. Maat kävivät vuonna 1982 jopa lyhyen sodan saarten omistuksesta.

Vuonna 2013 järjestetyssä kansanäänestyksessä Falklandin asukkaat ilmaisivat selvällä ääntenenemmistöllä haluavansa pysyä Britannian alaisuudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme