Mainos
Mainos

Venäläispuolue voitti Latvian vaalit

Venäläismyönteinen vasemmistopuolue on noussut Latvian parlamenttivaaleissa suurimmaksi yksittäiseksi puolueeksi. Lähes kaikki äänestyspaikat ovat jo kertoneet tuloksensa, ja Harmonia-puolue näyttää saavan noin 29 prosenttia äänistä.

Pääministerin ja entisen presidentin keskustaoikeistolaiset puolueet menestyvät nekin. Molemmat saavat noin viidenneksen saaliin äänistä.

Harmonia-puolue saattaa vaalivoitosta huolimatta jäädä oppositioon, sillä muut puolueet ovat olleet haluttomia tekemään sen kanssa yhteistyötä. Entisen presidentin Valdis Zatlersin reformipuolue on ilmaissut halukkuutensa käynnistää koalitioneuvottelut pääministeri Valdis Dombrovskisin yhtenäisyyspuolueen kanssa.

Vaalivoittaja Harmonia on kuitenkin sitä mieltä, ettei sitä pidä jättää hallituksen ulkopuolelle.

– Olen varma, että latvialaiset poliitikot pystyvät muodostamaan koalition, jossa kaikkien äänestäjien intressit ovat edustettuina, sanoi puolueen johtaja Nils Usakov, 35.

(STT - AFP - BNS - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme