Mainos
Mainos

Venäläissotilaita Nato-harjoituksiin

Venäläiset joukot osallistuvat ensimmäistä kertaa Nato-johtoisiin sotaharjoituksiin Tanskassa. Harjoituksiin osallistuu kaikkiaan 3000 sotilasta sotilasliitto Naton jäsenmaista ja rauhankumppanimaista.

Sotaharjoituksen nimi on Cooperative Jaguar ja se on määrä pitää Tanskassa 18.-29. toukokuuta. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Naton rauhankumppanimaihin lukeutuva Venäjä lähettää sotilaitaan yhteisiin sotaharjoituksiin. Tähän asti Venäjä on lähettänyt harjoituksiin vain tarkkailijoita, mutta nyt sieltä tulee mukaan merivoimien joukkue sekä viisi upseeria.

Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu sotilaita 17 maasta, mukana on myös yli 30 laivaston alusta ja 30 ilmavoimien hävittäjää.

Aboimov varoittelee Suomea menemästä Natoon

Venäjän suurlähettiläs Ivan P. Aboimov arvioi, että Naton laajentumisen taustalla on Venäjän-vastaisuutta. Aboimov muistuttaa Venäjän vastustavan laajentumista Baltian maihin ja entisiin neuvostotasavaltoihin.

-Mikäli näin kuitenkin tapahtuu, on meille vaikea todistella, ettei Naton laajentumiseen liity Venäjän-vastaisuutta. Näin kyllä vakuutellaan aika usein, mutta se ei kuulosta uskottavalta, Aboimov sanoo tänään Keskisuomalaisen haastattelussa.

Aboimov pitää kysymystä Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä pelkkänä hypoteesina.
-Suomen poliittisen johdon linjaus, jonka mukaan Suomi pysyy sotilaallisesti liittoutumattomana valtiona, on Suomen kansallisten etujen mukainen ja se edistää vakautta alueella, Aboimov toteaa.

Aboimov sanoi jo aiemmin keväällä STT:n haastattelussa pitävänsä Naton laajentumispäätöstä virheellisenä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme