Mainos
Mainos

Venäläisviranomainen MTV:lle: Radioaktiivisen päästön lähdettä ei voida paikallistaa

Viime aikoina tiedotusvälineet ovat raportoineet useasti rutenium-106-pitoisuudesta Venäjän alueella ja ulkomailla.

Venäjällä ilmansaasteita valvovan Roshydromet-viraston johtaja Maxim Jakovenko lähestyy MTV Uutisia. Jakovenko korostaa tiedotteessaan, että syyskuun lopussa automaattinen seurantajärjestelmä havaitsi lisääntyneitä rutenium-106-pitoisuuksia paitsi Venäjällä, myös muissa maissa, kuten Puolassa, Bulgariassa ja Romaniassa.

– Vertailun vuoksi, ruteniumin pitoisuus Romaniassa oli 1,5-2 kertaa suurempi kuin Venäjällä. Ukrainassa ja Puolassa pitoisuus oli verrattavissa Venäjän tilanteeseen, Jakovenko sanoo.

Tiedotteen mukaan pitoisuus ei ylittänyt sallittuja arvoja, eikä se aiheuta vaaraa väestölle.

Julkaistut tiedot eivät anna Jakovenkon mukaan mahdollisuutta paikallistaa tarkkaan, mistä mahdollinen pitoisuuksien nousu on peräisin.

Virasto kertoi eilen venäjänkielisessä tiedotteessaan, että syyskuun lopulla Tseljabinskin lähellä sijaitsevalla mittausasemalla havaittiin erittäin korkeita saastepitoisuuksia.

The Guardian kertoi tiedotteesta, että sen mukaan säteilyarvot ovat ylittäneet normaalin rajan 986-kertaisesti.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot