Mainos
Mainos

Venäläisviranomaiset: Lentoturman alustavana syynä lentäjän virhe

Venäläisviranomaisten mukaan Etelä-Venäjällä sattuneen lentoturman alustava syy on lentäjän virhe. Viranomaisten mukaan terrorismin mahdollisuus tai tekninen virhe on näillä näkymin suljettu pois.

Donin Rostovin kentältä oli ohjattu useita lentoja surkean sään vuoksi noin 300 kilometrin päähän Krasnodarin kentälle. 

– Sää oli kauhea. Koko kone vapisi karmealla tavalla, kuvaili nimettömänä pysytellyt, Krasnodarin kentälle laskeutuneessa koneessa ollut matkustaja LifeNews -kanavalle.  

Venäjän hätätilaministeriön mukaan kone yritti laskeutumista kerran ennen tuhoisaa turmaa. Lisäksi kone oli kierrellyt lentokentän läheisyydessä pitkään odottaen sään selkenemistä. Toisen yrityksen yhteydessä koneen pyrstö oli osunut kiitorataan. 

Lentäjän keskittyminen herpaantui?

CNN:n haastattelman lentoasiantuntija Mary Schiavon mukaan lentokenttä oli valaistu hyvin. Lentäjän keskittymiskyvyn on hänen mielestään kuitenkin täytynyt jollain tapaa herpaantua alastulon yhteydessä. 

Turman jälkeen lentoyhtiö tiedotti asiasta sivuillaan.

– Ilmoitamme surullisena tietona, että onnettomuudessa ei uskota olevan pelastuneita. Emme tällä hetkellä pysty antamaan tarkkoja tietoja tapahtuneesta, mutta päivitämme tietoja niin pian kuin mahdollista, lentoyhtiö tiedotti.  

Turmakone oli arabiemiraattilaisen Flydubai-lentoyhtiön ja mallia Boeing 737.

Flydubai tiedotti Facebookissa, että kyseessä oli Dubaista Donin Rostoviin matkannut yhtiön lento FZ981.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme