Mainos
Mainos

Venäläismedia: Älkää matkustako pikkulasten kanssa Suomeen

Venäläismedioissa leviää jälleen uusi kohu Suomen sosiaaliviranomaisten toiminnasta. Kyseessä on tapaus, jossa lapsi on viety venäläiseltä äidiltä lastensuojelulaitokseen.

Venäläisen äidin kertoman mukaan lapsi olisi otettu pois sen jälkeen, kun äiti kielsi 13-vuotiasta tytärtään viettämästä aikaa suomalaisen ystävänsä kanssa. Kielto oli aiheuttanut lapsen ja vanhemman välillä riidan. Venäläisen NTV-kanavan reportaasissa äiti kertoo suomalaisen ystävän vaikuttaneen tyttöön huonolla tavalla.

NTV on haastatellut myös tyttöä, joka kertoo haastattelussa suomeksi, että lastenkodissa on ihan mukava olla.

– Ihan niinku kotielämää siellä on.

Kysymykseen siitä, milloin tyttö olisi valmis palaamaan kotiin, nuori vastaa: 

– sitten, kun äiti ja isä on saanut sovittua riitansa.

Muun muassa venäläissivusto RG.ru kertoo, että venäläisnaisella on suomalainen aviomies, joka tahtoisi erota. Mies haluaisi myös, että venäläinen vaimo muuttaisi pois kodista, jossa perhe tällä hetkellä asuu. Venäläisnaisen mukaan lapsi vietiin pois miehen suostumuksesta. Perheeseen kuuluu myös toinen lapsi, joka asuu vielä kotona.

Lapsiasiavaltuutettu peliin

Monet medioista kertovat, että Venäjän lapsiasiavaltuutettu Pavel Astahov on ottanut asian hoitoonsa.

– Tarkistamme nyt tapauksen tausto ja pidämme yhteyttä Venäjän Suomen suurlähetystöön sekä keskustelemme tytön äidin kanssa. Teemme kaikkemme ratkaistaksemme tilanteen, sanotaan Astahovin antamassa lausunnossa.

Venäläismedioiden mukaan asian hoitoa kuitenkin vaikeuttaa se, että venäläisnaisen molemmat tyttäret ovat Suomen kansalaisia.

Venäläisviranomaiset ovat venäläismedian mukaan lisäksi jälleen varoittaneet venäläisiä matkustamasta pienten lasten kanssa Suomeen, Norjaan tai Ruotsiin, jotta lapsia ei vietäisi heiltä.

Otsikkoa muokattu 1.10.2015 klo 10:58: Vaihdettu otsikosta pois sana venäläisviranomaiset ja korvattu se sanalla venäläismedia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme