Mainos
Mainos

Venäläisvirkamies: Ihmisoikeustilanne ei parane joukkoarmahduksella

Venäjällä vankien joukkoarmahdusta valmistellut virkamies on huolissaan maan vankiloiden ihmisoikeustilanteesta.

Työryhmän johtaja Vladimir Osetskin sanoo MTV Uutisille, että nyt tehdyt armahdukset eivät edelleenkään ole riittäviä toimia.

- Venäjän vankiloissa ihmisoikeudet ovat suuri ongelma. Noin 20 prosenttia venäläisvankiloista on täynnä, mikä vaikeuttaa vankien oikeuksien valvontaa, Osetskin toteaa.

Venäjä päätti armahtaa ylihuomenna suuren joukon vankeja perustuslain 20-vuotispäivän kunniaksi. Osetskinin mukaan armahdettavien joukossa ovat ainakin Greenpeace-aktivistit ja Pussy Riot -punkyhtyeen jäsenet. Greenpeacen vangittujen aktivistien joukossa on ollut myös suomalainen Sini Saarela.

Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat toisaalta kiitelleet armahduspäätöstä, mutta todenneet sen olevan vain ensimmäinen askel Venäjän ihmisoikeustilanteen kohentamiseksi.

Vladimir Osetskin johtaa Venäjän vankilaolojen kehittämiseen pyrkivää yhdistystä. Hän myös osallistui presidentti Vladimir Putinin kanssa käytyihin neuvotteluihin armahdusten ehdoista.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme