Mainos
Mainos

Venetsiassa useiden tuntien hiljaisuus – tässä syy

Venetsiassa on nautittu tänään muutamien tuntien ajan hiljaisuudesta.

Kaupungin viranomaiset kielsivät viideksi tunniksi moottoriveneilyn Venetsian lähes 4 kilometriä pitkällä pääväylällä Canal Grandella.Tarkoituksena on muistuttaa niin asukkaita kuin turistejakin melusaasteesta sekä aaltojen aiheuttamista rakennusvaurioista.

Liikenne pysähtyi kanaalissa aamulla kello 10 ja päättyi kello 3 iltapäivällä. Ainoastaan sähköllä kulkevat tai hybridiveneet saivat liikkua kanaalissa.

Vastineeksi kaupunki tarjosi ilmaisia gondolimatkoja niille, joilla oli tarve ylittää kanaali hiljaisten tuntien aikana.

Venetsia on yksi maailman kuuluisimmista turistikohteista. Kaupungissa asuu 58 000 ihmistä, mutta heidän lisäkseen Venetsia houkuttelee vuosittain vierailulle 20 miljoonaa turistia. Venetsialle ominaiset renessanssin ajan rakennukset kärsivät etenkin veneiden peräaallokkojen aiheuttamista vaurioista, mutta myös vedenpinnan noususta.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme