Mainos
Mainos

Venezuelan edustajisto tahtoo oppositiojohdon oikeuden eteen maanpetoksesta

Venezuelan perustuslakiedustajisto aikoo syyttää maan oppositiojohtoa oikeudessa maanpetoksesta.

Edustajisto hyväksyi keskiviikkona asetuksen oikeudenkäynneistä opposition johtohahmoja vastaan. Edustajiston mukaan oppositiojohto on edistänyt Yhdysvaltain pakotteita Venezuelaa vastaan ja samalla syyllistynyt maanpetokseen.

Yhdysvallat on asettanut Venezuelalle pakotteita, jotka muun muassa kieltävät kaupankäynnin Venezuelan valtion tai sen omistaman öljy-yhtiön markkinoille laskemilla osakkeilla.

Oppositio syyttää Venezuelan presidenttiä Nicolas Maduroa maata kurittavasta talouskriisistä ja vaatii presidentin eroa. Maduro vastustaa uusia vaaleja.

Oppositiojohtoa oikeuden eteen puuhaava edustajisto koostuu Maduron tukijoista. Se koottiin alun perin perustuslain laatimista varten, mutta on sittemmin rohmunnut itselleen laajempia oikeuksia lakien säätämisessä.

Venezuelan poliittisen ja taloudellisen kriisin synnyttämissä, useita kuukausia jatkuneissa levottomuuksissa on kuollut liki 130 ihmistä ja lukuisia on loukkaantunut. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme