Mainos
Mainos

Venezuelan kriisi syvenee, Chavez ei pääse virkaanastujaisiinsa

Venezuela on lykännyt presidentti Hugo Chavezin virkaanastujaisia, jotka piti järjestää tällä viikolla. Perustuslain mukaan presidentin pitäisi aloittaa uusi virkakautensa huomenna.

Chavez on edelleen kuubalaisessa sairaalassa, ja hänen kerrotaan kärsineen syöpäleikkauksen jälkeisestä tulehduksesta.

Oppositio katsoo, että virkaanastujaisten siirtäminen rikkoo perustuslakia. Se vaatii korkeinta oikeutta puuttumaan kiistaan. Se myös uhkaa kutsua kannattajansa kaduille. Arvostelijoiden mielestä Chavez pitäisi vapauttaa tehtävistään edes väliaikaisesti ja sijaiseksi olisi nimitettävä parlamentin puhemies.

Kansalliskokouksen puhemiehen mukaan Chavez voi vannoa virkavalan seuraavalle kuusivuotiskaudelleen myöhemmin. Chavezin liittolaiset suunnittelevat huomiseksi suurta tukimielenosoitusta.

Virkaanastujaisten peruminen lisää epäilyjä, että Chavezin nyt päättyvä virkakausi jää hänen viimeisekseen. Vuonna 1999 presidentiksi noussut Chavez on ollut Latinalaisen Amerikan vasemmiston näkyvin johtaja ja Yhdysvaltain arvostelija.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters )

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme