Mainos
Mainos

Venezuelan pitkä yleislakko päättyi

Venezuelan 63 päivää kestänyt yleislakko on virallisesti päättynyt. Lakolla on yritetty syrjäyttää presidentti Hugo Chavez vallasta.

Venezuelan yli kaksi kuukautta kestänyt yleislakko on lopullisesti päättynyt. Maan oppositio julisti virallisesti maan taloutta ja öljytoimituksia merkittävällä tavalla haitanneen lakon päättyneeksi. Lakon osittaisesta päättymisestä ilmoitettiin jo lauantaina.

Lakolla on yritetty syrjäyttää presidentti Hugo Chavez vallasta. Oppositio kuitenkin painotti, että sen taistelu presidentti Hugo Chavezin hallitusta vastaan on vasta siirtymässä seuraavaan vaiheeseen.

-Kamppailumme saa nyt uusia muotoja ja lähdemme ajamaan tavoitteitamme neuvottelupöytään, opposition edustaja Timoteo Zambrano julisti.

Lakko on aiheuttanut maailman viidenneksi suurimmalle öljyntuottajalle miljardien dollarien menetykset, sillä maan öljytoimitukset vähenivät huomattavasti lakon aikana. Yleislakko kesti kaikkiaan 63 päivää.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme