Mainos
Mainos

Venezuelan tilanne yhä sekavampi – paavikin rauhoittanut maan poliittisia kiistoja

Venezuelassa oppositio kiistää, että oppositio ja hallitus olisivat valmiita neuvotteluihin maan poliittisen kriisin ratkaisemiseksi.

Opposition johtohahmon mukaan ilmoitus neuvotteluista oli hallituksen juoni.

Vatikaanin lähettiläs ilmoitti myöhään eilen, että osapuolet olisivat sopineet aloittavansa neuvottelut kuluvan viikon lopussa. Lähettiläs kertoi osallistuneensa osapuolten välisiin keskusteluihin, jossa neuvotteluista sovittiin.   

Paavi Franciscus pyrki eilen rauhoittamaan maan kiristynyttä poliittista tilannetta keskustelemalla tilanteesta maan presidentin Nicolas Maduron kanssa.

Paavi kehotti presidenttiä avaamaan "virallisen vuoropuhelun" opposition kanssa.

Opposition mukaan presidentti on käyttänyt hyväkseen paavin hyvää uskoa, ja mennyt asioiden edelle ilmoittaessaan, että neuvotteluista on sovittu.   

Poliittinen tilanne talouskriisiin vajonneessa Venezuelassa on ollut viime aikoina sekava. Viikonloppuna maan kansalliskokous julisti, että hallitus on toteuttanut vallankaappauksen, kun se esti presidentti Maduron aseman kyseenalaistavan kansanäänestyksen viime viikolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme