Mainos
Mainos

Venezuelassa presidentti esittää uutta "kansalaisten perustuslakia"

Venezuelassa suuressa epäsuosiossa oleva presidentti Nicolas Maduro on vaatinut uutta perustuslakia, jonka kirjoittaisivat puolueista irrallaan oleva "kansalaisista koottu ryhmä".

Maduron mukaan hän vaatii asiaa estääkseen "maata uhkaavan vallankaappauksen". Presidentti kertoi asiasta tuhansille kannattajilleen Caracasissa maanantaina.

Maassa on käyty paikoin väkivaltaisiksi muuttuneita mielenosoituksia Maduroa vastaan yli kuukauden ajan lähes päivittäin. Mielenosoittajien ja mellakkapoliisien välisissä yhteenotoissa on kuollut syyttäjien mukaan 28 ihmistä.

Oppositio syyttää Maduroa maan talouskriisistä, joka on aiheuttanut pulaa ruuasta ja lääkkeistä. Maduro puolestaan on syyttänyt maan talouskriisistä Yhdysvaltojen tukemaa kapitalistista salaliittoa. Oppositio on vaatinut Maduron eroa.

Viime viikolla Venezuela kertoi eroavansa Amerikan valtioiden järjestöstä OAS:stä. OAS on aiemmin painostanut Venezuelan hallitusta ratkaisemaan maan poliittiset ristiriidat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme