Mainos
Mainos

Verilöylyn uhreja muistettiin

Tuhannet ihmiset kokoontuivat eilen muistamaan viime tiistaina Columbinen lukiossa Coloradon Littletonissa sattuneen verilöylyn uhreja. Ampumavälikohtauksessa kaksi nuorta lukiolaispoikaa tappoivat 12 oppilasta ja yhden opettajan. Lopuksi raskaasti aseistautunut parivaljakko ampui itsensä.

Kukkia ja ilmapalloja kantaneet ihmiset kerääntyivät suremaan koulun lähelle pystytetyn lavan ympärille. Tilaisuuden aloitti murhatuille oppilaille ja opettajalle omistettu laulu. Paikalla oli myös varapresidentti Al Gore puolisoineen.

Nuorten koululaispoikien tekemä murhaisku on saanut Ranskan presidentin Jacques Chiracin patistamaan Yhdysvaltoja uudistamaan aselainsäädäntöään.
-Coloradon onnettomuus ei koske vain Yhdysvaltoja, sillä samanluonteisia tragedioita tapahtuu myös muualla, Chirac lausui eilen.

Chirac kiitteli Euroopan ja erityisesti Ranskan aseiden saantia tiukemmin valvovia lakeja. Chirac painotti kuitenkin, että hän ei halua sekaantua Yhdysvaltojen asioihin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme