Mainos
Mainos

Verinen pommi-isku Afganistanissa

Itsemurhaisku bussiin surmasi kymmeniä sotilaita ja siviilejä Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa varhain aamulla. Haavoittuneita on yli 20. Iskun tekijäksi on ilmoittautunut Taleban-liike.

Afganistanissa Kabulissa yli 30 ihmistä on kuollut sotilaita kuljettaneeseen bussiin tehdyssä pommi-iskussa, kertoo puolustusministeriö. Haavoittuneita on yli 20, ja heistä suuri osa on kriittisessä tilassa.

Suurin osa uhreista oli sotilaita, jotka olivat matkalla työpaikalleen puolustusministeriöön. Kuolleiden joukossa on kuitenkin myös siviilejä.

Ministeriön edustajan mukaan kyse oli itsemurhaiskusta. Iskun tekijä räjäytti itsensä bussin edustalla. Taleban-liike on ilmoittanut olevansa iskun takana.

Afganistanissa on tänä vuonna tehty jo yli sata itsemurhaiskua. Suurin osa niistä on tehty maan etelä- ja itäosissa, mutta myös yhä lisääntyvässä määrin Kabulissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme