Mainos
Mainos

Veriset taistelut jatkuvat Najafissa

Yhdysvaltain armeijan edustajan mukaan Najafissa on kuollut ainakin 360 ihmistä sen jälkeen kun taistelut puhkesivat viime torstaina. Shiiajohtaja vannoo jatkavansa taistelua.

Raskaat taistelut jatkuivat Najafin shiiakaupungissa jo viidettä päivää. Kaupungissa kaikuivat aamulla kranaattien ja konetuliaseiden äänet, ja amerikkalaishelikopterit partioivat ilmatilaa, kertoo AFP:n kirjeenvaihtaja. Yhdysvaltain armeijan edustajan mukaan Najafissa on kuollut ainakin 360 ihmistä sen jälkeen kun taistelut puhkesivat viime torstaina.

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadrille uskolliset joukot taistelivat Yhdysvaltain ja Irakin joukkoja vastaan. al-Sadr on vannonut jatkavansa taistelua Najafista "viimeiseen veripisaraan". al-Sadr puhui toimittajille imaami Alin hautapyhätössä Najafissa. Hän kutsui Najafia piiritetyksi kaupungiksi.

Eilen Irakin pääministeri Ijad Allawi käski al-Sadrille uskollisia joukkoja jättämään Najafin kaupungin. Allawin sanoilla ei kuitenkaan juuri ollut vaikutusta shiiataistelijoihin, jotka jatkoivat aseellista vastarintaa.

Najafin yhteenotot ovat olleet pahimpia Irakissa neljään kuukauteen. Viikonlopun aikana taisteluissa menehtyi arviolta viitisenkymmentä ihmistä.

Yhdysvaltain armeija kertoi, että yksi merijalkaväen sotilas kuoli eilen al-Anbarin maakunnassa Bagdadin länsipuolella. Lisäksi yksi irakilainen kuoli ja kuusi haavoittui, kun autopommi räjähti Baqubassa, kertoivat sairaalalähteet.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme