Mainos
Mainos

Veriset yhteenotot jatkuneet Länsi-Nepalissa

Väkivalta jatkuu Nepalissa epäselvissä olosuhteissa. Sissien ja armeijan arviot tapahtumista poikkeavat rajusti toisistaan.

Nepalin armeijan ja maolaiskapinallisten veriset yhteenotot ovat jatkuneet maan länsiosassa. Asevoimien tekemässä ilmaiskussa on kuollut ainakin 50 sissiä, kertoivat turvallisuuslähteet tänään.

Tilannetta pidetään kuitenkin epäselvänä, koska taisteluita on käyty syrjäisellä Gaglungin seudulla. Paikallisten asukkaiden mukaan surmansa saaneiden joukossa on myös muita kuin maolaisia. Maolaiskapinalliset kiistävät armeijan arviot, joiden mukaan sotilaat tappoivat yli 500 sissiä viime viikonloppuna.

Maolaisten mukaan heidän riveistään kaatui vain nelisenkymmentä taistelijaa. Kommunistista hallintoa tavoittelevat maolaississit vastustavat Nepalin perustuslaillista monarkiaa. Yli 9000 ihmistä on saanut surmansa taisteluissa, jotka alkoivat vuonna 1996.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme