Mainos
Mainos

Veronkorotukset johtivat nujakkaan Lissabonissa

Kymmenen poliisia on loukkaantunut mielenosoittajien heittämistä kivistä Portugalin hallituksen säästöbudjetin synnyttämässä protestissa. Rähinässä loukkaantui myös yksi mielenosoittaja.

Pari tuhatta portugalilaista kerääntyi eilen illalla Lissabonissa osoittamaan mieltään parlamenttitalon edustalle sen jälkeen, kun hallitus oli ilmoittanut laajoista säästötoimista ensi vuoden budjetissaan.

Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kohti kiviä, pulloja ja roskapönttöjä. Kaksi poliisiautoa ja kymmenet kadun varrelle pysäköidyt siviilihenkilöautot kärsivät vaurioita.

Portugalin hallituksen ensi vuoden budjetti sisältää suuria veronkorotuksia - korkeimpia maan tukiohjelman aikana. Lisäksi muun muassa sairauspäivärahaa ja eläkkeitä alennetaan ja asuntolainojen verovähennysoikeutta supistetaan.

Uudet leikkaukset repivät myös pitkään yhtenäisenä pysynyttä poliittista rintamaa - oppositiossa olevat sosialistit ovat ilmoittaneet äänestävänsä säästöohjelmaa vastaan kuun lopussa.

(MTV3 - Reuters - Diário de Noticias - TSF)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme