Mainos
Mainos

Vesi saartaa kyliä Englannissa

Tänään Britannian tulvissa on hukkunut ainakin yksi ihminen, lisäksi kaksi tulvien keskellä syntynyttä keskosvauvaa menehtyi matkalla sairaalaan.

Tulvavedet ovat nousseet Britanniassa koko päivän ajan, ja maan tuore hallitus on vauhdittanut pelastusoperaatioitaan kritiikin keskellä. Tulva on vaatinut myös ihmisuhreja.

Tulva on jättänyt ainakin 350 000 taloutta ilman puhdasta vettä Keski- ja Länsi-Englannissa. Noin 50 000 taloudesta puuttuvat sähköt.

Tulvista ovat kärsineet pahiten Gloucestershiren, Worcestershiren ja Oxfordshiren alueet, joista on evakuoitu helikoptereilla toistasataa ihmistä Britannian rauhanajan suurimmassa pelastusoperaatiossa. Monet kylät ovat jääneet kokonaan veden saartamiksi.

Oppositio: Hallitus reagoinut hitaasti

Tänään vesi lähestyi Oxfordin historiallisen yliopistokaupungin keskustaa. Lontoon asukkaat ovat jännittäneet, tulviiko Thames-joki yli äyräidensä.

Bedfordin kaupungissa yksi ihminen hukkui yrittäessään uida tulvivan joen yli. Tewkesburyssä nainen synnytti keskoskaksoset veden saartamassa talossa. Vauvat kuolivat ennen kuin pelastushelikopteri ennätti sairaalaan.

Gloucesterissa poliisi, armeija ja palolaitos lähetettiin yöllä suojaamaan paikallista sähkölaitosta vedeltä. Aamuun asti kestäneen taistelun jälkeen laitos, joka toimittaa sähköä puolelle miljoonalle ihmiselle, pysyi kuivana.

Opposition mielestä Britannian hallitus reagoi tulviin hitaasti, vaikka säätiedotukset varoittivat rankkasateista hyvissä ajoin.

Ympäristöministeriö on tänään luvannut lähettää miljoonien eurojen arvosta lisää apua tulva-alueille. Ministeri Hilary Benn varoittaa kuitenkin, ettei tulvien laajenemista voida kenties ehkäistä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme