Mainos
Mainos

Vetoomus Obamalle: Menit Pariisiin – tule myös Chicagoon, väkivallan keskukseen

Kuuluisa ihmisoikeusaktivisti pastori Jesse Jackson on vedonnut Yhdysvaltain presidenttiin Barack Obamaan Chicagon väkivallan vähentämiseksi.

Jackson esitti vetoomuksensa hiljaisessa mielenosoituksessa, joka pidettiin poliisien ampumien 19-vuotiaan nuorukaisen ja 55-vuotiaan naisen muistoksi. Molemmat uhrit olivat mustia.

– Vetoamme presidenttiin - kun hän meni Sandy Hookin kouluampumispaikalle, se oli oikein tehty.

Hän meni Ranskaan ja laski seppeleen, se oli oikein. Mutta tule myös Chicagoon - täällä on urbaanin väkivallan keskus, Jackson sanoi.

Jackson vaatii Chicagon poliisilaitoksen täydellistä uudistamista ja Valkoista taloa avaamaan keskustelun kaupungin poliisiväkivallasta.

Aiemmin viime viikolla Jackson moitti demokraattien ja republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevia Chicagon ongelmien väistämisestä.  

Chicago Tribune -lehden mukaan kuluvan vuoden aikana kaupungissa on ampumisen seurauksena saanut surmansa 2 937 ihmistä – lähes 400 enemmän kuin viime vuonna. Ampumistapauksia, joissa osallisena on ollut poliisi ei tässä ole eritelty. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme