Mainos
Mainos

Victorian häämatka ei johda lahjustutkintaan

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häämatkasta ei aloiteta esitutkintaa. Syyttäjä ilmoitti päätöksestään tänään Tukholmassa.

Pariskunnan matka herätti Ruotsissa runsaasti kohua, ja siitä tehtiin elokuun alussa useita lahjusrikosilmoituksia. Hulppean matkan kustansi liikemies Bertil Hult, joka lainasi pariskunnalle muun muassa yksityiskoneensa ja loma-asuntonsa. Lahjan arvon arvioitiin nousseen yli miljoonan kruunun eli 100 000 euron.

Syyttäjä Gunnar Stetlerin mukaan Victoria on perinyt asemansa, eikä hän näin ollen kuulu lahjuksiin liittyvän lainsäädännön piiriin. Tämän takia Stetler ei myöskään ole selvittänyt, voiko häämatkan luokitella lahjukseksi.

Liikemies Bertil Hult välttyy hänkin tutkinnalta, koska lainsäädännön piiriin kuulumatonta henkilöä ei voi lahjoa, tulkitsee Stetler.

Hän toivoo Ruotsin valtiopäivien tarkistavan lainsäädäntöä, sillä nykytilanteessa kuningasperhettä voi yrittää lahjoa saamatta rangaistusta.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme