Mainos
Mainos

Video: 10 päivää Isisin häädöstä – uutisryhmä pääsi vapautettuun kylään

Kroatialainen HRT-uutisryhmä on päässyt Irakin armeijan joukkojen mukana Mahanan kylään 10 päivää sen jälkeen, kun se vapautettiin Isisin hallusta.

Irakin armeija liittouman ilmaiskujen tukemana käynnistänyt joukon pienempiä hyökkäyksiä. Tulevina viikoina joukkojen tarkoituksena on tuhota Isisin avainlinnakkeet lähellä Bagdadia.

Irakin joukot yhdessä kurditaistelijoiden kanssa yrittävät päästä lähelle Mosulia. Kaupunki on Irakin toiseksi suurin ja Isisin hallussa.

Matkan varrella Irakin ja kurdien joukot aikovat vapauttaa muitakin strategisesti tärkeitä kyliä. Videolla näkyvä Mahanan kylä on yksi niistä. Se vapautettiin viime kuukauden lopulla.

Irakin joukot ovat 60 kilometrin päässä Mosulista. Mosul on ollut Isisin hallussa pian kaksi vuotta.

Irakilaiset viranomaiset ja poliitikot ovat luvanneet vapauttaa Mosulin islamistiterroristien hallusta tämän vuoden aikana. Maan armeijalla ja muilla joukoilla on suuri työ saavuttaa tavoite.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme