Mainos
Mainos

Video: 31-vuotias ammattilaisnyrkkeilijä kuoli ottelun jälkeen – kiidätettiin voiton jälkeen sairaalaan

Nyrkkeilijä Scott Westgarth kuoli vasta 31-vuotiaana voittamansa ottelun jälkeen.

Raskaan sarjan nyrkkeilijä Scott Westgarth kuoli maanantaina ottelun jälkeen. Hän oli voittanut ottelun Dec Spelmania vastaan Doncasterissa lauantaina, mutta oli näyttänyt huonovointiselta haastatteluissa sen jälkeen.

Westgarth vietiin Royal Hallamshiren sairaalaan, mutta hänen tilansa heikkeni nopeasti. Hänen pr-henkilönsä vahvisti kuoleman maanantaina.

Westgarthin omaisille kerätään rahaa Gofundme-sivustolla

Ison-Britannian nyrkkeilyä valvovan toimielimen pääsihteeri, entinen nyrkkeilijä Robert Smith sanoo, että lajin turvallisuutta on parannettu kovasti 1980-luvulta asti ja painottaa, että osa pitää Iso-Britannian säädöksiä jopa liian tiukkoina.

– Tämä on kova laji ja yritämme tehdä siitä niin turvallista kuin mahdollista, mutta 100 prosenttinen turvallisuus on lajin kohdalla mahdotonta, Smith pahoittelee.

– Se ei kuitenkaan muuta sitä, että tämä oli katastrofi erityisesti hänen perheelleen.

Ammattilaisnyrkkeilijä kuoli viimeksi Kanadassa viime kesänä kaksi päivää ottelun jälkeen. Vuosi ennen sitä skotlantilainen Mike Towell kuoli aivovammaan ottelun jälkeen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme