Mainos
Mainos

Video: Charlotten poliisi julkaisi omat tallenteensa protestit laukaisseesta ampumisesta

Yhdysvalloissa Charlottessa poliisi on julkaissut videomateriaalia ampumisesta, joka aloitti kaupungissa useita päiviä kestäneet protestit.

Poliisi on julkaissut sekä poliisin kantaman kameran että poliisiautossa olleen kameran nauhoittamaa materiaalia. Video on katsottavissa artikkelin yläpuolella. Poliisin mukaan ennen materiaalin julkaisemista oli varmistettava, ettei julkaisu haittaa tapauksen tutkintaa.

Poliisi ampui tiistaina Pohjois-Carolinan Charlottessa kuoliaaksi mustan, 43-vuotiaan miehen. Poliisi ampui miehen ollessaan etsimässä asuinalueella toista, etsintäkuulutettua henkilöä.

Miestä oli poliisin mukaan syytä pitää uhkana poliisien ja ympäristön tuvallisuudelle, sillä hänellä oli poliisin mukaan hallussaan ase ja marihuanaa. Miehen perhe kiistää, että mies olisi kantanut asetta. Perheen mukaan miehellä oli kädessään kirja.

Nyt julkaistulta videomateriaalilta ei ole selvästi nähtävissä, oliko ammutulla miehellä kädessään ase.

Perheen asianajajan mukaan video ei muuta sitä seikkaa, että aseen olemassa olosta ei vieläkään ole selkeää todistetta.

Miehen perhe julkisti jo aiemmin videokuvaa tapahtuneesta. Siinä ei näy ampumista, mutta ampumisen äänet kuuluvat. Videosta ei myöskään selviä, oliko ammutuksi joutuneella miehellä ase, kuten poliisi sanoo.

Aikaisemmin poliisilähde sanoi uutiskanava CNN:lle, että ampumapaikalta löytyi ase, jossa on uhrin sormenjäljet.

Charlotten ampuminen on viimeisin Yhdysvaltoja kuohuttaneista tapauksista, jossa poliisi on ampunut kuoliaaksi mustia yhdysvaltalaisia. Ympäri Yhdysvaltoja on kuluvan vuoden aikana protestoitu poliisin mustiin kohdistuvia kovia otteita vastaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme