Mainos
Mainos

Video: Donald Trumpia pilkkaava kännykkäpeli nousi hitiksi Meksikossa

Meksikolaiset ovat keksineet luovan tavan purkaa vihaansa Yhdysvaltain presidenttiehdokas Donald Trumpia kohtaan. 

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump on joutunut Meksikossa yleisen pilkan kohteeksi, kun paikallinen pelikehittäjä loi pelin, jossa pelaaja voi nakella Trumpia tavaroita.

Meksikolaisten viha presidenttiehdokasta kohtaan on ymmärrettävä, sillä Trump on aikaisemmin kutsunut meksikolaisia ”huumekauppiaiksi” ja ”raiskareiksi” sekä sanonut valintansa jälkeen karkottavansa 11 miljoonaa laitonta maahanmuuttajaa Yhdysvalloista.

Videopelin luonut pelikehittäjä Jorge Juarez kuvailee pelin idean olevan varsin yksinkertainen.

– Kun herra Trump on näytöllä, pelaaja voi heittää häntä erilaisilla esineillä. Kukkia ja rahaa heittämällä häntä voi auttaa ja kengillä, keilapalloilla ja pulloilla hänet voi yrittää peitota, Juarez kuvailee.

Syyskuisen julkaisunsa jälkeen Trumpealo-niminen peli on noussut sensaatioksi. Peliä on ladattu jo 56 000 kertaa.

– Pelissä voi heittää Trumpia virtuaalisilla kengillä ja pulloilla. Se on kerännyt suosiota niiden keskuudessa, jotka haluaisivat tehdä niin oikeastikin. Emme tietenkään pidä tätä hyvänä asiana. Sen sijaan tarjoamme mahdollisuuden näiden tunteiden purkamiseen turvallisella tavalla.

Trump nauttii kyseenalaista suosiota Meksikossa myös videopelin ulkopuolella. Donald Trump -halloween-asusta ja hänen perhettään kuvaavasta satiirinäytelmästä on noussut valtavia hittejä maassa.

Useimmat meksikolaiset eivät pidä Trumpia vakavasti otettavana presidenttiehdokkaana. Erityisesti heitä epäilyttää Trumpin aikeet lopettaa Yhdysvalloissa syntyvien ulkomaalaistaustaisten lasten automaattinen oikeus Yhdysvaltain kansalaisuuteen sekä hänen uhkauksensa rakentaa valtava muuri maiden rajalle maahanmuuton hillitsemiseksi.

Vaikka useimmat meksikolaiset eivät uskokaan Trumpin mahdollisuuksiin nousta republikaanien ehdokkaaksi, hänen voittonsa New Hampshiren esivaalissa saattaa kieliä, että hänellä on riittävästi kannatusta nousta jopa presidentiksi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme