Mainos
Mainos

Video: Europarlamentaarikko herjasi turkkilaisia villikoiriksi – puhemies hääti salista

Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz on sulkenut parlamentin työskentelyn ulkopuolelle kreikkalaisen europarlamentaarikon.

Äärioikeistolaisen Kultainen aamunkoitto -puolueen europarlamentaarikko Eleftherios Synadinos oli käyttänyt istunnossa turkkilaisia herjaavan puheenvuoron.

EU:n ja Turkin huippukokouksen tuloksista käytiin laaja keskustelu Euroopan parlamentissa. Tässä keskustelussa edustaja Synadinos käytti aamupäivällä puheenvuoron, jossa herjasi turkkilaisia. Myöhemmin istunnon jatkuessa puhemies palasi Synodinoksen puheenvuoroon, ja poisti edustajan istunnosta.

– Tieteellisen kirjallisuuden mukaan turkkilaiset ovat likaisia ja saastuneita, sanoi kreikkalainen europarlamentaarikko Synadinos salissa.

– Turkkilaiset ovat kuin villikoiria leikkiessään, mutta jos heitä uhkaa taistelu vihollista vastaan, he pakenevat. Ainoa tehokas tapa toimia turkkilaisten kanssa on peräänantamaton päättäväisyys, sanoi europarlamentaarikko Synadinos EU:n ja Turkin välistä huippukokousta koskeneessa parlamentin keskustelussa.

Tämä oli liikaa puheenjohtaja Martin Schulzille, joka aloitti kurinpidollisen menettelyn vielä samana päivänä.

– Tällainen puhe ei ole hyväksyttävää, ja minusta se on myös rangaistavaa, sanoi Schulz.

Puheenjohtaja Schulzin mukaan Synadinos rikkoi parlamentin sääntöjä ja hänen puheenvuoronsa edustaa näkemyksiä, jotka ovat EU:n perusarvojen vastaisia.

– Meidän on reagoitava, kun perusarvojamme vastaan rikotaan varsinkin, kun kyse on rasismista, sanoo Schulz.

Näkökantansa perusteltuaan puheenjohtaja Schulz sulki europarlamentaarikko Synadinosin parlamentin työskentelyn ulkopuolelle, ja sai parlamentilta aplodit.

Eleftherios Synadinos keräsi paperinsa ja poistui salista saman tien. Puheenjohtaja Schulz palautti parlamentin huomion käsiteltävään asiaan.

– Edustaja Synadinosta kuullaan erikseen hänen sanomisistaan. Jos joku haluaa liittyä hänen seuraansa, poistukoon salista nyt, sanoi Schulz ja jatkoi istuntoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme