Mainos
Mainos

VIDEO: Gazan tilanne mursi YK-tiedottajan – haastattelu päättyi itkuun

Israelin toissapäiväinen isku YK:n kouluun Gazassa oli liikaa YK-virkamiehelle. Hän puhkesi itkuun kesken tv-haastattelun.

Israelin iskussa Jabalian pakolaisleirillä sijaitsevaan YK:n kouluun kuoli ainakin 19 ihmistä ja loukkaantui 125. Heistä osa oli lapsia. 

Kommentoidessaan tapahtunutta uutiskanava al-Jazeeralle YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön UNRWA:n tiedottaja Chris Gunness murtui kesken lauseen. 

– Palestiinalaisten oikeudet ja jopa heidän lapsensa on kauttaaltaan unohdettu. Se on kauhistuttavaa…., Gunness oli sanomassa, kun liikutus kävi ylivoimaiseksi. 

Al-Jazeeran esitettyä nauhoituksen uutislähetyksessään Gunness kommentoi tapahtunutta Twitterissä. 

– On tilanteita, joissa kyyneleet ilmaisevat vaikuttavammin kuin sanat. Minun kyyneleeni ovat mitättömiä verrattuna gazalaisten kyyneliin. 

Brittiläiselle Independent-lehdelle Gunness sanoi Gazan tilanteen olevan ”ihmisyyden häväistys”. 

– Jos tällaista olisi tapahtunut Britanniassa, YK:n turvaneuvosto pitäisi hätäkokouksen. Tämän kaiken epäoikeudenmukaisuus saa kenen tahansa sydämen särkymään, Gunness sanoi. 

YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestö UNRWA järjestää majoitusta kotinsa menettäneille palestiinalaisille. Majoitukseen on käytetty muun muassa YK:n ylläpitämiä koulurakennuksia. Tällä hetkellä yli 200 000 palestiinalaista on majoitettu 86 tilapäissuojaan. 

  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme