Mainos
Mainos

Video: Hellyttävien pikkupandanpentujen ensiesiintyminen sulatti sydämet – pentujen nimillä hauska tausta

Kesäkuussa syntyneet pikkupandanpennut vipeltävät ensimmäistä kertaa chicagolaisen eläintarhan vieraiden nähtävissä. Pandojen kiipeily kuvattiin myös videolle.

Lincoln Parkin eläintarhassa syntyneet pikkupandanpennut esiintyivät ensimmäistä kertaa eläintarhayleisölle. Poika- ja tyttöpentu syntyivät kesäkuussa ja ovat tähän mennessä viettäneet aikaa lähinnä pesässään.

– Pennut kasvavat supernopeasti. Ne syntyivät kolme ja puoli kuukautta sitten ja painavat melkein kaksi kiloa, kertoo Mark Kamhout Lincoln Parkin eläintarhasta.

Lincoln Parkin eläintarha on Chicagossa ja pandanpentujen nimet tunnustavat paikallista väriä. Ne on nimetty baseball-joukkue Chicago Cubsin kotistadionin ympärillä olevien katujen mukaan.

– Pikkupandapojan nimi on Sheffield ja tytön Waveland, Kamhout nauraa.

Pikkupandapoikue on eläintarhan toinen tänä vuonna syntynyt. Tätä pidetään Lincoln Parkissa merkittävänä, sillä pikkupandat ovat luonnossa uhanalaisia.

– Uskomme, että niitä on jäljellä alle 10 000. Suurimmat syyt ovat salametsästys ja elinympäristön häviäminen. On siis hyvin tärkeää suojella niitä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme