Mainos
Mainos

Video: Hetki iskun jälkeen – järkyttyneet silminnäkijät todistivat tuhoa kadulla

Nizzan eilisen hyökkäyksen kohteeksi joutunut rantakatu on suljettu vajaan kilometrin pituudelta Le Meridien -hotellilta Le Necresgo -hotellin taakse asti, kertoo kaupungissa lomaileva Ilkka-lehden päätoimittaja Satu Takala.

– Kadulla on kaksi kohtaa, joissa on ilmeisesti tapahtunut enemmän. Le Necresgo -hotellin lähellä on valkoisesta pressusta pystytetty teltta. Myös Le Meridien -hotellin kohdalla on valkoista kangasta, Takala kertoo STT:lle rantakadulta.

Takalan mukaan kauempana tapahtumapaikasta sivukaduilla oli puolenpäivän aikaan hyvin hiljaista. Rantakadulla ja uimarannalla ihmisiä oli jonkin verran.

– He ovat vaisuina, mutta tulevat uteliaina katsomaan. Sivukatujen päihin on jo jätetty kukkakimppuja.

Takala itse ei ollut tapahtumapaikalla iskun aikana. Hän seurasi kansallispäivän ilotulitusta hotellinsa parvekkeelta.

– Isku oli taitavasti ajoitettu, koska kaikki katsoivat taivaalle, ja varmaan osa äänistäkin peittyi ilotulitukseen.

Takala havahtui sireenien ääniin. Noin 45 minuuttia ensitietojen jälkeen tuli tekstiviestikysely Suomen ulkoministeriöltä.

– Tekstiviestissä kehotettiin ilmoittamaan, että on kunnossa. Samalla pystyi ilmoittamaan myös muita. Se toimi mielestäni erittäin hyvin. Olin tehnyt matkustusilmoituksen ennen kuin lähdin matkalle, Takala kertoo.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme