Mainos
Mainos

Video: Isät ja äidit pääsykokeen jännityksessä - poliisi turvaa oppilaiden koulureitit

Etelä-Koreassa on rankka päivä sadoilletuhansille oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Tuhannet poliisit takaavat, etteivät ylimääräiset tekijät haittaa jokavuotinen pääsykoetta yliopistoihin.

Koulujen porttien edustoilla äidit ja isät kannustavat lauluin ja kyltein jälkikasvuaan koemenestykseen. Monet rukoilevat hiljaa.

On Suneungin päivä. Suneung on hieman suomalaista yliopistojen pääsykoetta vastaava testi, joka saattaa ratkaista nuoren eteläkorealaisen elämän suunnan.

Niinpä myös virallinen yhteiskunta ottaa asian tosissaan.

Noin 8 000 poliisia eri puolella maata valvoo teiden varsilla ja koulujen edustoilla varmistaakseen oppilaiden pääsyn kokeeseen.

Virastojen aukioloajatkin muutettu

Poliisi ohjaa tieliikennettä niin, että oppilaita kuljettavat autot, moottoripyörät ja julkinen liikenne pääsee etusijalle. Valtion virastojen aukioloajat on muutettu, jotta työntekijöiden ruuhka alkaa vasta kokeen käynnistyttyä.

Lentokoneiden laskeutuminen ja nousu ovat kiellettyjä. Junia ja busseja kehotetaan liikennöimään mahdollisimman äänettömästi englannin kuuntelukokeen aikana.  


 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot