Mainos
Mainos

Video: Isät ja äidit pääsykokeen jännityksessä - poliisi turvaa oppilaiden koulureitit

Etelä-Koreassa on rankka päivä sadoilletuhansille oppilaille ja heidän vanhemmilleen. Tuhannet poliisit takaavat, etteivät ylimääräiset tekijät haittaa jokavuotinen pääsykoetta yliopistoihin.

Koulujen porttien edustoilla äidit ja isät kannustavat lauluin ja kyltein jälkikasvuaan koemenestykseen. Monet rukoilevat hiljaa.

On Suneungin päivä. Suneung on hieman suomalaista yliopistojen pääsykoetta vastaava testi, joka saattaa ratkaista nuoren eteläkorealaisen elämän suunnan.

Niinpä myös virallinen yhteiskunta ottaa asian tosissaan.

Noin 8 000 poliisia eri puolella maata valvoo teiden varsilla ja koulujen edustoilla varmistaakseen oppilaiden pääsyn kokeeseen.

Virastojen aukioloajatkin muutettu

Poliisi ohjaa tieliikennettä niin, että oppilaita kuljettavat autot, moottoripyörät ja julkinen liikenne pääsee etusijalle. Valtion virastojen aukioloajat on muutettu, jotta työntekijöiden ruuhka alkaa vasta kokeen käynnistyttyä.

Lentokoneiden laskeutuminen ja nousu ovat kiellettyjä. Junia ja busseja kehotetaan liikennöimään mahdollisimman äänettömästi englannin kuuntelukokeen aikana.  


 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme