Mainos
Mainos

Video: Isis häädettiin Sinjarista – tunnelit paljastavat maanalaisen elämän

Isisiltä vallatusta Sinjarin kaupungista Pohjois-Irakissa ei ole paljoa jäljellä, mutta raunioiden alta on löytynyt satoja metrejä tunneleita. Niihin Isis-taistelijat suojautuivat Yhdysvaltojen ilmaiskujen tukemilta kurdisotilaiden hyökkäyksiltä.

Sinjar vallattiin Isisiltä kaksi viikoa sitten, ja lähtö vaikuttaa lopulta tulleen äkkiä. Naruilla roikkunut pyykkikin oli jätetty paikoilleen.

Tunneleista on löydetty patjoja, huopia, ruokaa, koraaneja ja lääkkeitä. Talosta taloon kulkeviin tunneleihin on asennettu sähköt ja ne on varustettu tuulettimilla.

Isis valtasi Sinjarin viime vuoden elokuussa, jolloin alueella eläneet jesidit joutuivat raa’an väkivallan uhreiksi. Tuhannet jesidit pakenivat, satoja naisia kaapattiin seksiorjiksi.

Takaisin vallatun kaupungin lähistöltä on löytynyt jo yksi joukkohauta, johon arvellaan haudatun noin 70 jesidiä. Lukumäärä on arvio, koska hautaa ei ole vielä avattu. Isisin uskotaan surmanneen kaupungissa tuhansia jesidejä.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme