Mainos
Mainos

Video: Isisin käsittämätön tunneliverkosto paljastui – täällä taistelijat nukkuivat, söivät ja piileskelivät

Irakin joukot aloittivat hyökkäyksen Isisiä vastaan Fallujan kaupungissa toukokuun lopussa. Kaupunki on ollut yksi tärkeimmistä Isisin valta-alueista Irakissa. Äärijärjestön joukot on tällä hetkellä saarrettu kaupungin rajojen sisäpuolelle.

Taisteluiden yhteydessä Irakin joukot ovat löytäneet Isisin hyödyntämiä maanalaisia tunneleita, joissa järjestön taistelijat ovat piileskelleet, nukkuneet ja kulkeneet taisteluiden aikana.

– Tämä tunneli on loputon. Se on kokonainen tunneleiden verkosto, Irakin armeijan edustaja kuvailee tunneliverkoston laajuutta yltä löytyvällä videolla.

YK:n lastenjärjestö Unicef on arvioinut, että Fallujassa on saarroksissa ainakin 20 000 lasta. Unicefin Irakin edustajan mukaan uhkana on, että kaupungissa olevia lapsia pakotetaan osallistumaan taisteluihin.

YK on myös syyttänyt Isisiä siviilien käyttämisestä ihmiskilpinä ja vaatii, että siviileiden pääsy pois kaupungista turvataan.

Kaupunki on kärsinyt jo aiemmin ruoka- ja vesipulasta. Vain muutamia siviilejä on onnistunut pakenemaan kaupungista sen jälkeen, kun Irakin operaatio alkoi.

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Antti Paronen arvioi aiemmin MTV Uutisten haastattelussa, että Fallujan menetys olisi sekä symbolinen että strateginen tappio jo paljon tappioita kärsineelle ja alueita menettäneelle äärijärjestölle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme