Mainos
Mainos

Video: Isisin seksiorjana olleen naisen järkyttävä pakomatka: Haavoittui miinaan – ystävät kuolivat

18-vuotias kurdinainen Lamiya Aji Bashar onnistui pakenemaan Isisin vankeudesta Irakissa viidennellä kerralla. Eri miehet pitivät häntä orjanaan sekä Irakissa että Syyriassa ja käyttivät häntä seksuaalisesti hyväksi ja pahoinpitelivät. 

– Yksi miehistä kokosi itsemurhapommittajille autoja ja räjähdeliivejä. Jouduin tekemään myös niitä, Lamiya Aji Bashar kertoo uutistoimisto AP:n haastattelussa.

AP kertoo julkaisseensa Lamiya Aji Bashar nimen ja kasvot vastoin yleistä käytäntöään, sillä hän halusi itse jakaa tarinansa omalla nimellään.

Basharin koko perhe siepattiin kotoaan Irakissa elokuussa. Hän ei tiedä mitä hänen vanhemmilleen on tapahtunut, heidän uskotaan kuolleen.

9-vuotias sisko on yhä Isisin vankina. Viisi muuta siskoa onnistui pakenemaan ennen Lamiya Aji Basharia, ja heidät vietiin Saksaan. Veli on myös paennut ja on turvassa Irakissa.

Bashar yritti paeta vangitsijoiltaan neljä kertaa, kunnes onnistui vihdoin pakenemaan tämän vuoden maaliskuussa. Pakomatkalla hän ja kaksi muuta astuivat miinaan. Kaksi muuta, 8-vuotias tyttö ja 20-vuotias nainen, kuolivat.

Lamiya Aji Bashar selvisi hengissä, mutta hänen kasvonsa vaurioituivat pahoin. Hän asuu nyt tätinsä luona Irakissa, jossa hän antoi haastattelun.

Lamiya Aji Bashar kuuluu Kurdien jesidivähemmistöön. Isis on ottanut satoja jesidejä vangikseen Irakissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme