Mainos
Mainos

Video ja kuvat: Raju talvimyrsky iski Yhdysvaltoihin – yli 65 000 sähköttä, tuhansia lentoja peruttu, lämmityskulut ennätyslukemiin

Yhdysvalloissa jo 65000 kotitaloutta on sähköttä maan itärannikolle iskeneen tymäkän talvimyräkän takia. Sähkökatkojen määrän arvioidaan kasvavan vielä paljon.

Ripeä matalapaineen lasku, eli "syklonipommi" toi rannikolle voimakkaita myrskytuulia Mainen korkeudelta aina etelään Pohjois-Carolinaan asti. Päätiet ovat jäässä, tuhansia lentoja on peruttu ja satoja kouluja suljettu. Samalla sähkön ja lämmityksen hinta nousi vuosikausiin korkeimpiin lukemiinsa.

Puuskissa tuulen nopeus yltyi 32 metriin sekunnissa. Bostonin korkeudelle ennustettiin 30 senttiä lisää lunta.

Viime päivien pakkaset ovat johtaneet ainakin 13 ihmisen kuolemaan Yhdysvalloissa. Kolme henkilöä on kuollut liukkaan kelin aiheuttamissa liikenneturmissa Pohjois-Carolinassa, kylmyyteen on muun muassa Teksasissa kuollut kolme ihmistä.

Myös New Yorkissa on saanut laittaa talvipalttoota ylleen.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme