Mainos
Mainos

Video: Japanilaismiehen lemmikki saa hymyn huulille – eikä taatusti karkaa

Tokiolainen hautausurakoitsija tekee päivittäin verkkaisen kävelylenkin. Miehen askel voisi olla ripeämpikin, mutta tällä lenkillä tahdin määrää kilpikonna.

62-vuotias Hisao Mitani ja hänen lemmikkikilpikonnansa Bon-chan, 20, ovat tuttuja monille Tsukishiman kaupunginosan asukkaille. Ohikulkijat ottavat parista valokuvia, ja varsinkin lapset taputtelevat ja silittelevät metrin mittaista matelijaa. Rohkeimmat istuutuvat sen kilven päälle ratsastamaan.

Bon-chan on kannuskilpikonna, joka mahtui kämmenelle tullessaan Mitanin kotiin. Nyt se painaa 70 kiloa.

– Tiesin Bon-chanin kasvavan vähitellen suureksi. Kymmenvuotiaana sen paino kuitenkin lisääntyi yhtäkkiä. Ruokin sitä kerran päivässä omenalla, banaanilla ja kaalilla, Mitani kertoo.

Välipalaa kilpikonna saa kävelylenkeillä vastaantulijoilta.

Bon-chan on säyseä eläin, se ei hermostu lapsista eikä koiristakaan. Toinen luonteenpiirre on itsepäisyys – aina ei kuljeta isännän valitsemaa reittiä.

Kannuskilpikonnat voivat elää jopa satavuotiaiksi. Siksi Mitani yrittää varmistella rakkaalle lemmikilleen hyvän tulevaisuuden, kun hänestä itsestään aika jättää.

– On varmaa, että kilpikonnani elää minua kauemmin. Siksi haluaisin löytää jonkun, joka kuoltuani pitäisi siitä hyvää huolta. Vielä ei oikeaa henkilöä ole kuitenkaan löytynyt, hän sanoo.

Kaksikko sai kansainvälistä julkisuutta jo alkukesästä, kun siitä julkaistiin lukuisia kuvia. Nyt on julkisuuteen saatu myös video, jolta voi varmentaa askelten tahdin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme