Mainos
Mainos

Video: Jätevesiallas petti Gazassa – kanat kahlaavat likavedessä

Jätevesialtaan pettäminen on saanut 10 hehtaarin viljelyalueen tulvimaan Gazassa.

Rankkasateet aiheuttivat jätevesialtaan reunan romahtamisen, jolloin valtavat likavesimassat alkoivat tulvia pelloille sekä hedelmä-, mehiläis- ja kanatarhoille Gazan kaupungin eteläpuolella Sheikh Ejleenissä.

Paikallisen maanviljelijän mukaan 40 000 kuutiometriä jätevettä peitti alueen alle 15 minuutissa. Tulva vaurioitti vakavasti hänen kanafarmiaan ja kasvihuoneitaan.

Gazan viranomaiset ovat aloittaneet jätevesivuodon asukkaille aiheuttamien tuhojen tutkimisen.

Hamasin hallitsemassa Gazassa vesi- ja viemäriongelmat ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Gazan apulaispormestarin mukaan suunnitelmat olisivat valmiina jätevesialtaan siirtämiseksi Gazan kaistan itäosaan lähelle Israelin pystyttämään raja-aitaa. Israel ei kuitenkaan ole suostunut suunnitelman toteuttamiseen. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot