Mainos
Mainos

Video: Joulumyrsky Urd iski Norjaan ja Tanskaan täydellä voimalla – Ruotsissa pahimmat hetket käsillä

Joulumyrsky Urd on iskenyt voimalla Norjaan ja Tanskaan. Nyt se on etenemässä Ruotsiin paikoin jopa hurrikaanin voimalla, kertoo Aftonbladet.

Pahimmat hetket ovat Ruotsissa käsillä, mutta kovien tuulten uskotaan puhaltavan Ruotsissa vielä aamullakin. Juutinrauman silta on suljettu. Sen odotetaan avautuvan jälleen varhain aamulla.

Myrsky on iskenyt pahiten Norjaan ja Tanskaan, missä se on saavuttanut paikoin hirmumyrskylukemat. Siellä tuulet ovat puhaltaneet jopa 35 metriä sekunnissa, kun hurrikaaniraja on 32 metriä sekunnissa.

Ruotsiin Urd saapuu kuitenkin hiukan tästä heikenneenä. Ruotsissa odotetaan korkeintaan 29 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia. Joillakin saarilla länsirannikolla tuuli on kuitenkin Ruotsissakin yltynyt puhaltamaan yli 32 metriä sekunnissa eli hurrikaanin voimalla.

Juutinrauman alueella vedenpinta on noussut 70–90 senttiä illan aikana, ja sen odotetaan nousevan yhä.

Ihmisiä on kehotettu pysymään sisällä ja annettu kolmiportaisella asteikolla kakkosluokan varoitus koko Skånen alueelle.

Joitakin hurjia kuvia leviää jo somessa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme