Mainos
Mainos

Video: Kaliforniassa evakuointikäsky lähes 190 000:lle – vaurioitunut pato uhkaa pettää

Yhdysvalloissa Pohjois-Kaliforniassa kymmenientuhansien ihmisten on käsketty poistua kodeistaan, koska suuren padon pelätään päästävän vesimassoja asutuksen keskelle. Asiasta kertoo muun muassa Los Angeles Times.  

Vesi Orovillejärven patoaltaassa oli noussut sateiden takia piripintaan, jolloin tulva-aukot otettiin käyttöön. 

Pääasiallisesta tulva-aukosta oli löydetty jo aiemmin vaurioita, ja nyt myös hätätilanteissa käytettävä juoksutusväylä huomattiin vaurioituneeksi. Eroosion pelätään aiheuttavan lisää vaurioita juoksutuskäytävän yläosiin ja hallitsemattoman vesimassojen vyöryn asutuksen keskelle. 

Patoaltaan vedenpintaa on kuitenkin saatu laskettua, viranomaiset kertoivat yöllä Yhdysvaltain aikaa. Nyt vettä ei enää virtaa hätäjuoksutusväylään. 

Padon alapuolella olevien kylien ja kaupunkien asukkaat on evakuoitu. Yhteensä evakuointikäskyn on saanut jopa 188000 ihmistä, kertoi AFP. 

Orovillen pato on Yhdysvaltain korkein. Itse padon rakenteet ovat kunnossa, viranomaiset sanovat LA Timesin mukaan. 

Hätäjuoksutusväylään jouduttiin turvautumaan ensimmäistä kertaa padon 50-vuotisen historian aikana. Kalifornia on kärsinyt pitkään kuivuudesta, mutta tämä talvi on ollut poikkeuksellisen kostea, minkä takia vettä on kerääntynyt padon taakse harvinaisen paljon.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot