Mainos
Mainos

Video: Kaliforniassa jonotetaan aseita – kotirouvat ostavat rynnäkkökivääreitä

Viikko sitten San Bernardinossa tapahtunut hyökkäys kehitysvammaisten keskuksen joulujuhlaan on saanut aikaan jyrkän piikin aseiden ja ammusten myynnissä Kaliforniassa.

Esimerkiksi juuri San Bernardinossa aseliikkeisiin riittää asiakkaita jonoksi asti. Pelkoa on lisännyt myös viikonloppuna tapahtunut ryöstöyritys eräässä kaupungin ostoskeskuksessa. Noin 300 poliisia piiritti ostoskeskusta, kun särkyneen lasin helinää luultiin laukauksiksi.

Lucy Sevilla tuli aseliikkeen jonoon puolitoista tuntia ennen myymälän avautumista.

– Tulin aikaisin, jotta varmasti pääsisin sisään. Kävin täällä jo toisena päivänä, mutta silloin ihmisiä oli liian paljon, enkä päässyt ostoksille, Sevilla kertoo.

Hän osti kaksi rynnäkkökivääriä.

Asiakkaiden määrä on noussut jyrkästi myös ampuraradoilla, uutiskanava CBS Newsin mukaan jopa 60 prosenttia.

Kolmen lapsen yksinhuoltajaäiti Desiree Pagliuso ei enää luota siihen, että hätäkeskus ehtisi välittää poliisin tarpeeksi nopeasti, jos jotain sattuu. Hän on hankkinut aseen ja harjoittelee nyt sen käyttöä.

– Olen puhunut monien naisten kanssa, jotka eivät ole koskaan laukaisseet asetta. Nyt monet aikovat hankkia aseen suojellakseen itseään, Pagliuso kertoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme