Mainos
Mainos

Video: Kukkuu! Yllättäen syntynyt vallabinpoikanen ilahduttaa eläintarhan hoitajia Australiassa

Australialaisessa Tarongan eläintarhassa yllätyttiin iloisesti vallabinpoikasen syntymästä.

Sydneyläisen eläintarhan henkilökunta säikähti pienen poikasen kurkistettua emonsa pussista. Tätä ennen edes emon raskaudesta ei tiedetty.

– Me yllätyimme, kun näimme jonkin liikkuvan Mica-emon pussissa, eläintarhanhoitaja Tony Britt-Lewis sanoo.

Yllätyspoikasen sukupuolta ei vielä tiedetä. Poikasen kerrotaan näyttävän terveeltä kuusikuukautiselta.

Eläintarhasta kerrotaan, että poikasen isä siirrettiin yli vuosi sitten toiseen tarhaan.

Yllättävä raskaus oli mahdollinen diapaussin takia. Tällä tarkoitetaan lepotilaa, jonka aikana elintoiminnot hidastuvat. Tässä tapauksessa diapaussi on sallinut sikiön hitaan kehittymisen.

Diapaussia voidaan pitää myös eräänlaisena selviytymismekanismina tarpeen vaatiessa, sillä esimerkiksi kuivuuden aikaan sikiön kehityksen hitaantuminen antaa emolle paremman mahdollisuuden ruokkia jo syntynyttä poikasta.

Eläintarha kertoo, että Mica oli odotti toista poikasta vuonna 2015. Poikanen syntyi elokuussa, ja joskus sen jälkeen Mica tuli uudestaan raskaaksi.

Nyt syntynyt poikanen oli sikiövaiheessa diapaussissa, kunnes syntynyt poikanen oli tarpeeksi iso jättämään emonsa pussin. Tämä tapahtuu noin seitsemän kuukauden iässä.

Yllätyspoikasen laji on uhanalainen kengurun alalaji. Salametsästys ja petoeläinten ajautuminen niiden elinalueelle ovat uhanalaisuuden suurimmat syyt.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot