Mainos
Mainos

Video: Lakimies tuomiolla some-viesteistä Pekingissä – poliisilla kovat otteet oikeustalolla

Pekingissä poliisi on käyttänyt kovia otteita oikeustalon eteen kerääntyneitä kansalaisia, toimittajia ja ulkomaisia diplomaatteja kohtaan.

Oikeustalo numero 2:ssa oli käynnissä kansalaisoikeuslakimies Pu Zhiqiangin oikeudenkäynti. Pu on syytettynä muun muassa levottomuuksien lietsomisesta, riidan haastamisesta ja etniseen vihaan yllyttämisestä. Viranomaisten mukaan Pu on syyllistynyt näihin rikoksiin sosiaalisessa mediassa.

Oikeustalon eteen kokoontuneet ihmiset huusivat avoimesti Pu’ta kannustavia iskulauseita ja antoivat haastatteluja ulkomaisille toimittajille.

Paikalla olleet virkapukuiset poliisit pysyivät rauhallisina, mutta siviilipukuisten poliisien otteet olivat varsin kovakouraiset. Osansa tönimisestä sai muun muassa Yhdysvaltain lähetystön ensimmäinen sihteeri Dan Biers.

Pu on ollut vangittuna runsaat puolitoista vuotta. Hänet pidätettiin pian sen jälkeen, kun hän toukokuussa 2014 osallistui tilaisuuteen, jossa keskusteltiin 25 vuotta aiemmin tapahtuneesta Tiananmenin verilöylystä.

Hänet tunnetaan työstään sananvapauden ja kansalaisyhteiskunnan puolesta.

Pu’ta uhkaa jopa kahdeksan vuoden vankeustuomio. Kiinalaisviranomaiset eivät ole kertoneet, milloin tuomio luetaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme