Mainos
Mainos

VIDEO: Lomailevista ruotsalaispoliiseista sankareita – "amerikkalaispoliisi olisi vetänyt aseen esiin"

New Yorkissa hehkutetaan neljää lomailevaa ruotsalaispoliisia, jotka lopettivat metrossa alkaneen tappelun.  

Poliisit Erik Naslund, 26, Samuel Kvarzell, 25, Markus Åsberg, 25 ja Eric Jansberger, 28,olivat matkalla Broadway-musikaaliin metrolla, kun kuljettaja kuulutti, että yhdessä vaunussa on meneillään nujakka.  

Poliisit menivät väliin kahden mustan miehen väliseen tappeluun ja rauhoittivat tilanteen. He pitivät hyökkääjää aloillaan, kunnes paikallispoliisi saapui paikalle. Ruotsalaiset ehtivät vielä lopulta esitykseensä.  

Ruotsalaiset nimettiin New Yorkissa sankareiksi, ja kaupungin poliisijohto pyysi saada tavata nelikon.  
Tapaus sai laajaa julkisuutta, kun siitä uutisoivat muun muassa New York Times, Independent ja Telegraph. Monet ihmiset ihailivat sitä, kuinka ruotsalaiset menivät väliin vaaralliseen tilanteeseen, kun usein paikalliset voivat kääntää vastaaville tapahtumille selkänsä.  

Kehuja kirvoitti myös se, että poliisit toimivat rauhallisesti ja kysyivät molemmilta osallisilta, ovatko he kunnossa tai saaneet vammoja. Monissa nettikommenteissa sanottiin kuivasti, että paikallinen poliisi olisi vastaavassa tilanteessa jo vetänyt aseen esiin. Yhdysvalloissa poliisia on kritisoitu jo pitkään tummaihoisiin kohdistuvasta aiheettomasta väkivallasta.  

Vaatimattomien ruotsalaisten mielestä heidän toimintansa ei ollut mitenkään ihmeellinen juttu. Samaa sanoi Telegraphin haastattelema Kvarzellin työkaveri Kia Samrell Tukholman poliisista.   

-Jos näet jotain pahaa tapahtuvan Ruotsissa, teet jotain auttaaksesi. Se on tavanomaista, hän sanoi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme