Mainos
Mainos

Video: Makedoniassa väkivaltaisia mielenosoituksia – munia heitetty, huonekaluja sytytetty tuleen

Makedoniassa on osoitettu mieltä kaksi päivää. Presidentin virastoa on heitetty kivillä ja kananmunilla, ikkunoita on rikottu ja huonekaluja on sytytetty tuleen.

Mielenosoitukset puhkesivat Makedonian pääkaupungissa Skopjessa sen jälkeen, kun maan presidentti Gjorge Ivanov armahti poliitikot, jotka olivat osallisena viime vuoden skandaaliin.

Viime vuonna Makedoniassa nauhoitettiin salaa lukuisia hallituksen viranomaisten käymiä keskusteluja, jotka paljastivat heidän peitelleen murhia ja peukaloineen äänestystuloksia.

Mielenosoitukset ovat kestäneet kaksi päivää ja niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä. Väkivaltaisissa mielenosoituksissa on pidätetty 12 ihmistä ja yksi toimittaja on haavoittunut.

Mielenosoittajat vaativat presidentin eroa ja sitä, että asiantuntijoista koottu väliaikainen hallitus järjestäisi uudet parlamenttivaalit.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme