Mainos
Mainos

VIDEO: Menolippu Marsiin - tässä 100 jäljellä olevaa ehdokasta

Hollantilaissäätiön Mars One -ohjelma on ehtinyt kolmannelle karsintakierrokselle. Mars-siirtokuntaan pyrkiviä kandidaatteja on jäljellä enää sata. 

Mars One -projektin tavoitteena on perustaa Marsiin siirtokunta. Tarkoitus on lähettää Marsiin ensi vuosikymmenellä yhteensä 24 henkilöä. Matka on yksisuuntainen eli retkikunnan jäsenet jäisivät Marsiin pysyvästi.

Projektiin pyrki alunperin 202 586 hakijaa ja nyt heidän määräänsä on karsittu sataan. 

Lista heistä löytyy Mars One -nettisivuilta.

Sadasta kandidaatista puolet ovat naisia, puolet miehiä. He tulevat joka puolelta maailmaa: 39 ehdokkaista on Amerikoista, 31 Euroopasta, 16 Aasiasta, seitsemän Afrikasta ja seitsemän Oseaniasta.

Nuorin jäljellä olevista hakijoista on 20-vuotias bolivialainen Zaskia, vanhin 60-vuotias pakistanilainen Reginald.

Mars One kertoo, että sadalla ehdokkaalla on vielä edessään joukkuetestejä, jotka tapahtuvat  Mars-tukikohtaa jäljittelevässä leirissä.

– Se, että on paras yksilötasolla, ei automaattisesti tarkoita, että on paras joukkuepelaaja. Odotankin mielenkiinnolla, miten kandidaatit toimivat yhdessä ja pärjäävät tulevissa haasteissa, projektin parissa työskentelevä tohtori Norbert Kraft kertoo.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot