Mainos
Mainos

Video: Michelle Obama viimeistä kertaa kylvötöissä Valkoisen talon ryytimaalla

Valkoisen talon nurmelle käännetyllä kasvimaalla oli jälleen vipinää, kun lapset eri puolilta Yhdysvaltoja osallistuivat istutus- ja kylvötöihin Michelle Obaman johdolla.

Michelle Obama aloitti perinteen kahdeksan vuotta sitten, Barack Obaman ensimmäisen presidenttivuoden keväällä. Luomuviljelyllä Yhdysvaltain ensimmäinen nainen halusi kiinnittää huomiota ruoan terveellisyyteen.

Kylvötöihin ja sadonkorjuuseen on osallistunut aina lapsia, sillä erityisen huolissaan rouva Obama on ollut amerikkalaislasten ruokailutottumuksista.

Ryytimaalla on kasvatettu vihanneksia ja juureksia sekä salaatteja ja yrttejä. Tämän kevään erikoisuus on salaattilajike, jota on kasvatettu kansainvälisellä avaruusasema ISS:llä.

Kasvimaan antimia on syöty Valkoisen talon juhlapäivällisillä, ja niitä on lahjoitettu myös köyhien ruoanjakelun tarpeisiin.

Jatkuuko perinne ensi keväänä? Se riippuu Yhdysvaltain uudesta presidentistä tai hänen puolisostaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme